čtvrtek 22. září 2011

Alergie na krmivo u psa


Alergie na krmivo se správně diagnostikuje pomocí veterinární hypoalergenní diety např. Hills D/D, která se psovi podává po dobu alespoň dvou měsíců. (Veterinární diety si můžete koupit u veterináře).

Podmínkou je aby pes během hypoalergenní diety nedostával skutečně nic jiného (párečky, salámky, piškoty ani jiné palsky). Je potřeba si uvědomit, že i velmi malý kousek potraviny může vyvolat alergickou reakci.

Délka hypoalergenní diety. Alergické reakce na krmivo, hlavně pokud jsou generalizované, odeznívají jen velmi pomalu a může trvat třeba i měsíc, po vysazení alegizující potravy, než je vidět výrazný efekt.

Hypoalergenní granule pro psa jsou přizpůsobeny zažívání psů alergických na některou ze složek potravy. Stejně tak jako přibývá lidí alergických na některé složky potravy (mléko, ořechy, obilniny, ovoce,…), pyl, prach, roztoče atd, tak přibývá i psů alergických na některé složky potravy – hovězí, obilniny,…prach, pyl, šampóny atd.

Hypoalergenní granule pro psa

Hills

Např. Hills Canine Sensitive Skin

Krmivo Sensitive Skin Adult with Chicken by mělo být zkrmováno v případě nespokojenosti majitelů psům s matnou srstí, nadměrným nesezónním línáním, suchou kůží, loupající se kůží a/nebo nespecifickým svěděním kůže.

Hypoalergenní granule Arden Grange

Čím se toto krmivo zařazuje mezi výjiměčných 5% krmiv na světovém trhu:

- Snadno stravitelné, extrémně chutné - založené na kombinaci čerstvého masa z kuřete nebo lososů ze skotských Highlands a prémiových jednodruhových masových mouček (kuřecí, jehněčí, z treskovitých ryb).

- Vysoký obsah masa - Obsah masa průměrně 150 gramů ve 100 gramech granulí.

- Převaha bílkovin pochází z masa , nikoliv obilovin.

- Potravinářská čistota , žádné krmné suroviny a suroviny nízké nutriční hodnoty, šetrná technologie uchovávající živiny („Gentle Cooking“).

- Vysoká koncentrace energie – nízká krmná dávka...

Hypoalergenní granule First Mate

Kanadské ultraprémiové granule pro psy. Neobsahují obiloviny. Mají prokzatelné pozitivní účinky na kvalitu srsti. Vybráno mezi TOP 2010 krmiv dle World Dog Journalu.

Související:

Máte alergického psa s citlivou kůží či zažíváním? Jaké krmivo zvolit? 
Jak poznat alergii u psa - Příznaky, léčba, nejčastější otázky a odpovědi
Podle čeho vybrat nejlepší krmivo pro vašeho psa
Krmivo pro psy Marp - Nejčastější otázky a odpovědi
Krmivo Firstmate - nejčastější otázky a odpovědi ke krmivu Firstmate  

Žádné komentáře:

Okomentovat